Select Page

Det giver mening

Det giver mening

Det strejfede slet ikke Andreas, elev på Motor & Mekanik, at han blev undervist i både dansk og matematik, da han beregnede og skrev sin kompressionstest

AF LOTTE SCHARFF

”Jeg synes, helhedsorienteret undervisning giver mening”, lyder det fra 17-årige Andreas Nielsen, som er en af de 24 elever på FGU Nordvestsjællands fagtema Motor & Mekanik i Svebølle.

Han har også lavet en beskrivelse af, hvordan man udfører en kompressionstest på en bil. Men han brugte ikke et sekund på at gruble over, at han nu blev undervist i matematik eller dansk, som dengang han gik i folkeskolen, da han løste opgaven.

”Jeg tænkte slet ikke over, at det var matematik og dansk, jeg blev undervist i. Det var først et par dage efter, hvor vi havde matematik, og vores lærer gav os noget nyt at beregne om kompression, at det gik op for mig”, fortæller Andreas.

Han var god til matematik i skolen, hvor han typisk fik 7 og 10 taller i karakterer. Mens det haltede noget med dansk.

Jeg tænkte slet ikke over det

”Jeg var ikke god til dansk i skolen, der jeg fik 0,2 og 4. Men jeg tænker slet ikke over, at det er danskundervisning, når jeg laver mine portofolio opgaver”, erklærer Andreas.

Han har for længst besluttet, at han vil være bilmekaniker, når han er færdig med at gå på FGU Nordvestsjælland.

”Jeg vil gerne begynde på EUD igen, hvor jeg har gået tidligere, men måtte stoppe på grund af nedlukningen i foråret. Det gjorde, at hverken min lærer eller jeg selv syntes, jeg var klar til at gå op til eksamen, fordi jeg ikke havde kunnet øve mig i at reparere biler derhjemme”, fortæller han.

Derfor er planen nu, at han efter sommerferien skal i et kombinationsforløb på EUD i Slagelse i tre uger.

”Hvis det går godt, fortsætter jeg min uddannelse på EUD i Slagelse”, lyder det forhåbningsfuldt fra den 17-årige mekaniker in spe fra Jerslev.

 

Billedtekst: For 17-årige Andreas Nielsen, der er elev på Motor & Mekanik i Svebølle, giver helhedsorienteret undervisning rigtig god mening. På billedet sidder han med den opgave i at beskrive, hvordan man beregner en kompressionstest, hvor helhedsorienteret undervisning er indgået. Foto: Lotte Scharff

About The Author

Lotte Scharff

Uddannet journalist fra DJMX, ansat på FGU Nordvestsjælland som journalist og kommunikationskonsulent. Chefredaktør på FGU.NU

Recent Videos

Loading...

Avis

Følg os på facebook