Hun løber op ad Vejrhøj

24. marts 2021

FGU Nordvestsjællands nye vejleder er vild FGU-tanken og med at løbe langt. Foto: Lotte Scharff

Da FGU Nordvestsjælland åbnede i august 2019, fulgte Camilla Strande Sivertsen, der dengang var ungekonsulent i Odsherred Kommune, opmærksomt med. For her var et tilbud til unge, hvor hun gerne ville ansættes. Nu er hun skolens nye vejleder i Svebølle og Fårevejle.

AF LOTTE SCHARFF

”Jeg har altid brændt for at støtte unge mennesker og hjælpe dem med de bump, der kommer på vejen”, erklærer hun fra sit nye kontor for vejlederne på skolen i Fårevejle.

30årige Camilla Strande Sivertsen er FGU Nordvestsjællands nye vejleder for de unge på skolerne i Fårevejle og Svebølle. Hun er oprindeligt uddannet kontorassistent og har også taget en kommunomuddannelse.

”Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke bare skal sidde bag et skrivebord og være administrativ. Jeg skal have menneskekontakt. På et tidspunkt skulle jeg vælge, om jeg ville arbejde med unge eller mennesker over 30 år. Der valgte jeg helt klart de unge, for de har et helt liv, der venter dem, og jeg vil gerne hjælpe dem med at komme godt i gang”, siger hun.

Træt af lovgivning og faste rammer

I otte år sad hun som jobkonsulent i Odsherred Kommune, faktisk lå hendes gamle kontor i den bygning, hvor FGU Nordvestsjællands skole i Fårevejle i dag har til huse, og i otte af de 10 år arbejdede hun med at få unge i Odsherred i gang med enten et arbejde eller en uddannelse.

”Jobcentret er faste rammer og lovgivning, så man er meget begrænset. Jeg savnede at have en tættere relation til de unge uden at have et skrivebord mellem os. Det får jeg her, hvor man er lidt mere fri”, mener hun og tilføjer efter en lille pause:

”Jeg kan også mærke, at der er flere af de unge, som er motiveret for at være her på FGU, fordi her har de et konkret mål med at være her. På jobcentret var det en venteposition”.

Glæder sig til at se dem rigtigt

Den nye vejleder har endnu til gode at sidde ansigt til ansigt med de unge, som hun er vejleder for, på grund af skolens delvise nedlukning. Derfor har det også været en noget anderledes begyndelse på det nye job, hvor samtalerne med de unge er foregået over TEAMS hjemme fra stuen i det halve dobbelthus i Hørve.

”Jeg havde faktisk frygtet det, men jeg er blevet virkeligt positivt overrasket. For alle, jeg har søgt hjælp hos, har været virkelig hjælpsomme og opfordret til, at jeg endelig skulle ringe eller skrive, hvis jeg havde brug for hjælp”, lyder det ledsaget af et stort smil.

Og selv om FGU Nordvestsjælland så småt er begyndt at åbne op for, at eleverne igen kan være fysisk til stede på skolen, vil blandt andet forløbssamtaler med vejlederne stadig foregå over TEAMS, indtil videre frem til påske.

”Det fungerer jo heldigvis, for tiden har jo også vist, at det er blevet en ny hverdag. Men jeg glæder mig i den grad til vi kan starte op igen, og jeg kan sidde ansigt til ansigt med eleverne eller bare lige gå ned i klassen og helt uformelt sige hej, i stedet for som nu, hvor alt skal være planlagt og aftalt”, siger hun.

Er ’ærkeodsing’

Camilla Strande Sivertsen er indfødt og er en ærkeodsing. Privat bor hun i et halvt dobbelthus med udsigt til marker i Hørve med sine to børn, Malthe på fem år og Celina på tre. Og netop udsigten til en brøkdel af Odsherreds enestående natur glæder hende dagligt.

”Jeg er vild med naturen her i Odsherred. Jeg kan sagtens tage til København en dag. Men så skal jeg også hjem igen til, hvor jeg er født og opvokset og har gået i folkeskole” siger hun.

Kærligheden til naturen gør, at hun bruger meget af sin fritid sammen med børnene, hvor de tager ud i Odsherreds natur og laver bål eller tager til stranden eller i skoven.

Jeg er en ’løbetosse’

”Men når børnene er hos deres far, er jeg en ’løbetosse’”, siger hun og afslører, at hun også er uddannet kostvejleder og fitnessinstruktør.

Og det må man nok sige, for den nye vejleder løber snildt 10-15 kilometer på en time, og har et årligt mål om, at hun hvert år skal løbe minimum et halvmaraton, som er på 21,1 km.

”Sidste år, hvor alt var aflyst, løb jeg to halvmaraton for mig selv, hvor jeg i det sidste slog min personlige rekord og kom under to timer med et resultat på en time og 55 minutter Det var så vildt”, fortæller hun med slet skjult stolthed.

Det flotte resultat skyldes også, at hun udfordrede sig selv flere gang i sin træning med at løbe op af Odsherreds højeste punkt, Vejrhøj.

”Men der må jeg altså ned og gå lidt ind i mellem”, griner hun.

 

 

SE MEDIEHOLDETS REPORTAGE FRA KVASPROJEKTET HER

Måske er dette også noget for dig…

Brobygning mellem FGU og Processkolen

Brobygning mellem FGU og Processkolen

Processkolen Kalundborg åbner for første gang brobygning for FGU Nordvestsjælland i Svebølle. Her skal eleverne prøver kræfter med lager, transport samt procesindustrien. Eleverne viser interesse og...

FGU-elever videre med succes

FGU-elever videre med succes

FGU Nordvestsjælland viser fine procenter frem. Over 71% af eleverne på FGU Svebølle kom i sommeren 2021 videre på anden uddannelse eller ud i fast beskæftigelse....