Select Page

Camilla trives med onlineundervisningen

Camilla trives med onlineundervisningen

Camilla, med sin ene kat, Merle, er som en af de få glad for onlineundervisning. Foto: Privat

I modsætning til de fleste unge trives 22-årige Camilla Skjoldborg Grøn Rachlitz glimrende med onlineundervisningen. Det gør hende mere tryg, at hun kan sidde foran skærmen i sin lejlighed i Jyderup og blive undervist i rolige omgivelser.

 

AF LOTTE SCHARFF

Eleverne på ungdomsuddannelserne, gymnasierne og erhvervsuddannelserne er efter flere måneder med onlineundervisning trætte af at blive undervist hjemme foran en skærm. De vil meget hellere tilbage på den fysiske skolebænk og være sammen med de andre elever på skolen. Det har adskillige undersøgelser vist.

Men sådan har Camilla Skjoldborg Grøn Rachlitz, der i januar begyndte på Basis+ holdet på FGU Nordvestsjællands skole i Fårevejle, det langt fra.

”Jeg har faktisk fundet ud af, at jeg trives med onlineundervisning. Jeg har lidt af angst, og føler mig derfor mest tryg i mit eget hjem. Og dét at skulle begynde et nyt sted kan godt fremprovokere nogle angstanfald. Derfor fungerer onlineundervisningen godt for mig”, fortæller hun.

Ro til at løse mine opgaver

Camilla sætter især pris på, at hun får mere ro til at løse sine opgaver, når hun sidder hjemme i sin lejlighed i Jyderup i selskab med sin kat, Merle, end hvis hun sad i klasseværelset på skolen i Fårevejle sammen med de andre elever på sit hold. Den trygge, hjemlige ro gør også, at hun ikke behøver at bruge ekstra energi på at koncentrere sig om at løse de opgaver, som hun og resten af Basis+ holdet får af deres stamlærer, Kenneth Hansen.

”Jeg anstrenger mig meget, når jeg er i et klasselokale. Det behøver jeg ikke her, fordi jeg ikke også skal koncentrere mig om, hvad de andre siger. Dét, at jeg ikke er fysisk til stede, og de andre ikke kan se mig, gør, at jeg trives med onlineundervisningen”, forklarer hun.

Ingen slinger i disciplinen

Og fortæller, at selv om hendes lærer ikke kan se hende eller de andre på holdet, når de logger af TEAMS for at løse deres opgaver, er der ikke blevet slækket på disciplinen når det handler om at få løst og afleveret opgaverne. Til tiden.

”Vi får altid en tidsfrist, som vi skal løse opgaverne til”, siger hun.

Det er almenfagene, dansk og matematik, Basis+ holdet hovedsageligt bliver undervist i over TEAMS. Her er Camilla især glad for faget dansk, som hun er god til.

Opgave viste hende fremtiden

På spørgsmålet om hvilken opgave hun især har synes, var god at løse online, fremhæver hun en opgave, hvor eleverne skulle tage stilling til, hvad de ville i deres fremtid.

”Vi skulle skrive om vores uddannelsesvalg, og blev stillet nogle spørgsmål, som gjorde, at jeg fandt ud, hvad jeg gerne vil. Jeg ved nu, at jeg vil ind på EGU, fordi jeg gerne vil arbejde med dyr”, fortæller hun.

Selv om den dyreglade pige ved, at det er dyrene, hun gerne vil arbejde med og for i fremtiden, er hun stadig usikker på, om det skal være på en gård, i en zoologisk have eller i en dyreforretning.

”Jeg er meget glad for katte, hunde og heste. Derfor har jeg tænkt, at det kunne være fint for mig at arbejde på et dyreinternat”, tilføjer hun.

 

 

About The Author

Lotte Scharff

Uddannet journalist fra DJMX, ansat på FGU Nordvestsjælland som journalist og kommunikationskonsulent. Chefredaktør på FGU.NU

Recent Videos

Loading...

Avis

Følg os på facebook